Меси преминава в клуб от Саудитска Арабия заедно с Бускетс и Алба?


Н. Гавазов

Меси преминава в клуб от Саудитска Арабия заедно с Бускетс и Алба?

Нападателят на ПСЖ Лионел Меси ще премине в клуб от Саудитска Арабия заедно с играчите на Барселона Серхио Бускетс и Жорди Алба.

Според Sport, преди три месеца аржентинецът е бил категорично против преминаване в Саудитска Арабия, но към момента подобно развитие на събитията изглежда най-вероятно. Той иска да продължи да играе, но преценява реалистично състоянието си и разбира, че едва ли ще може да се представи на най-високо ниво.

Отбелязва се, че 35-годишният аржентинец е обмислял да премине в Барселона, но това едва ли това ще се осъществи заради лошото финансово състояние на клуба. Меси ще замине за Саудитска Арабия не сам, а в компанията на Бускетс и Алба. Нападателят иска да бъде заобиколен от хора, на които вярва в новата среда.

Бускетс и Алба са наясно с този план, те вече са се съгласили на трансфера. За един сезон в Саудитска Арабия те ще спечелят три пъти повече, отколкото за една година в Барселона. Сега говорим за това, че Меси, Алба и Бускетс ще сключат договори с един от саудитските клубове по схемата "1 + 2".

Този сезон Меси има 37 мача за ПСЖ във всички турнири, в които отбеляза 20 гола и направи 19 асистенции. Договорът му е до лятото на 2023 г.

  Сподели
262