Реал победи Байерн в благотворителен мач със Зидан и компания (видео)


В. Мухарски

Реал победи Байерн в благотворителен мач със Зидан и компания (видео)

Ветераните на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен изиграха благотворителен мач на "Сантяго Бернабеу", който завърши с победа на белите с 8:3. Двубоят се игра пред 66 хиляди зрители, като приходите бяха разпределени от фондацията на испанския тим, която изгражда спортни школи и подпомага образованието на децата в Африка. Срещата бе бенефис на бившия играч на "Белия балет" Рубен де ла Ред, който се отказа от футбола на 26 години заради проблеми със сърцето.

Реал победи с 8:3, като за испанския тим играха световни звезди като Луиш Фиго, Зинедин Зидан, Редондо, Шукер, Бутрагеньо и други. За състава на Байерн участие взеха Аугенталер, Рой Макай, Паул Брайтнер, Джовани Елбер и други.

Рубен де ла Ред откри резултата от дузпа в 11-ата минута, а четири минути по-късно Емилио Бутрагеньо вкара за 2:0. Фернандо Редондо направи резултата класически в 39-ата минута. Малко преди края на първата част Пауло Серджо се разписа и за Байерн.

Още в първата минута на второто полувреме Алфонсо отново изведе Реал напред за 4:1, но в 55-ата минута Нико Ковач намали на 2:4, но малко по-късно Роберт Ковач си вкара автогол. В 62-ата минута Пауло Серджо вкара втория си гол в срещата за 3:5, а Нико Ковач също си вкара автогол за 6:3 за Реал. 7:3 направи Фернандо Санс, а Давор Шукер оформи крайния резултат от дузпа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
219