УЕФА иска таван на заплатите във футбола


Н. Гавазов

УЕФА иска таван на заплатите във футбола

Президентът на УЕФА Александър Чеферин обяви желанието си да въведе таван на заплатите във футбола. По думите му преговорите за насърчаване на тази инициатива вече са започнали.

"В бъдеще трябва сериозно да помислим за въвеждане на таван на заплатите. Ако бюджетите скочат до небето, нашият конкурентен баланс ще се превърне в проблем. Не става въпрос за собствениците на клубове, а за стойността на състезанието. Защото ако едни и същи пет клуба винаги печелят, турнирите вече нямат смисъл.

Вече говорих с някои хора от Европейската комисия, опитваме се да продължим с въвеждането на таван на заплатите. Но това трябва да е колективно решение - всяка лига и УЕФА. В крайна сметка, ако някои лиги въведат таван на заплатите, докато други не, това също няма да има смисъл.

Изненадващо, засега всички са съгласни - големи клубове, малки клубове, държавни клубове, клубове, собственост на милиардери. Всички са съгласни. Надявам се това да стане възможно най-скоро. Току-що започнахме да обсъждаме това, но мисля, че решението не е далече. Трябва сериозно да обмислим въпроса за въвеждане на таван на заплатите ", заяви Чеферин.

  Сподели
329