Станаха известни финалистите в Копа Либертадорес


Н. Гавазов

Станаха известни финалистите в Копа Либертадорес

В най-престижния клубен турнир в Южна Америка - Копа Либертадорес, бяха определени двамата финалисти, които в два мача при разменено гостуване ще определят победителя в състезанието, съобщава ESPN. Това са уругвайския Пенярол от Монтевидео и бразилския Сантош от едноименния град.

Първият финалист стана известен на 2 юни, когато Сантош завърши 3:3 при гостуването си на парагвайския Серо Портеньо в полуфинален мач от турнира. Само седмица по-рано бразилците бяха победили своя съперник с 1:0, като попадението бе дело на Драсена в 43-та минута.

Тази сутрин стана ясно, че вторият финалист в турнира ще бъде Пенярол, който въпреки загубата с 1:2 при гостуването си на Велес Сарсфийлд, с отбелязания гол на чужд терен се класира за последните два мача за сезона в Копа Либертадорес. Преди седмица уругвайците победиха с минималното 1:0 своя противник, а единственото попадение в мача тогава отбеляза Родригес в 45-та минута на срещата.

Днес, на „Хосе Амалфитани" в Буенос Айрес в реванша между двата тима се разигра истинска драма. В 34-та минута гостите организираха контраатака и поведоха с гол на Миер, но в първата минута на допълното време в края на първата част Тобио от домакините изравни резултата. Началото на втората част започна с невероятен натиск на аржентинците, които обсадиха вратата на Соса и резултата не закъсня - Силва в 67-та минута бе точен и изведе домакините напред. До края на срещата играчите на Велес се нуждаеха от още един гол, за да отстранят своя съперник, но в 69-та минута Ортис от аржентинците получи по нелеп начин втори жълт картон и останали с човек по-малко, домакините не съумяха да се доберат до крайния успех.

 

  Сподели
126