Бин Хамам: Смятах, че във ФИФА работят независими хора


Н. Гавазов

Бин Хамам: Смятах, че във ФИФА работят независими хора

Шефът на Азиатската футболна конфедерация Мохамед бин Хамам, който изненадващо оттегли кандидатурата си за поста президент на ФИФА, се опитва да разбере, защо е замразено участието му във всички структури на световната футболна централа. Както е известно, вчера Комитета по етика към ФИФА спря катареца от всички свързани с футбола дейности, заради обвиненията във вземане на подкуп заедно с Джак Уорнър.

Съдията от Намибия Петрус Дамасеб, който председателстваше въпросния комитет заяви, че има достатъчно доказателства, за да оправдае двамата обвиняеми, но побърза да допълни, че разследване трябва да се направи и до тогава Бин Хамам и Джак Уорнър остават извън футбола.

„В Комитета бяха представени уж големи доказателства срещу мен, но на заседанието, на което присъствах не чух нито едно, което да е достатъчно, за да бъда осъден. Следователно, аз не виждам причина да бъда отстранен. Смятах, че Комитета е абсолютно независима комисия, но виждаме, че това не е така", цитира АР думите на Бин Хамам.

 

  Сподели
130