Аякс се раздели с Шрьодер


Н. Гавазов

Аякс се раздели с Шрьодер

Ръководството на Аякс уволни старши -треньора на отбора Алфред Шрьодер.

Конкретна причина за освобождаването на специалиста е то 1:1 срещу застрашения от изпадане Волендам в 18-ия кръг на Ередивизе. Така амстердамци записаха шесто поредно равенство и седми последователен мач без успех в националния шампионат, като заемат петото място в класирането с 34 точки, на 7 зад лидера Фейенорд.

"Многото загубени точки и липсата на прогрес на отбора са основните причини за решението. Клубното ръководство повече няма доверие на треньора за съвместна работа", се казва в официалното съобщение на управата на Аякс.

Досегашният помощник-треньор Матиас Калтенбах също е освободен.

"Решението е болезнено, но е необходимо. След добрия старт на сезона загубихме прекалено много точки. В последните седмици започна да става все по-ясно, че Шрьодер не може да обърне тенденцията, въпреки множеството трансфери и силния отбор, който смятаме, че има на разположение. За съжаление не виждаме никакъв прогрес", заяви директорът на клуба Едвин ван дер Сар.

Шрьодер наследи на поста през лятото Ерик Тен Хаг, който пое английския Манчестър Юнайтед. В началото 50-годишният специалист имаше успех, като Аякс спечели първите си шест мача в първенството и разгроми Рейнджърс с 4:0 в Шампионска лига, но постепенно формата на тима спадна.

  Сподели
210