В УЕФА реагираха на възможното възраждане на Суперлигата


Н. Гавазов

В УЕФА реагираха на възможното възраждане на Суперлигата

УЕФА зае твърда позиция спрямо комерсиалната група, която настоява за обновен проект за Европейска Суперлига, като каза, че "целият европейски футбол е против техния алчен план“. Това съобщава BBC Sport.

Тричленната делегация от A22 Sports Management, която може да е действала от името на Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, получи остър отговор след 2.5-часова среща с представители на УЕФА.

Недоволството на УЕФА избухна, когато те възразиха срещу формулировката на изявление, разпространено от A22, в което се говори за срещата им с президента на УЕФА Александър Чеферин и "голяма група други лидери".

"A22 Sports Management публикува доклад за посещението си в централата на УЕФА в Нион. Сега УЕФА проверява записа, за да се увери, че става дума за една и съща среща. Ако има "заключение“ от днес, то е, че целият европейски футбол е против техния алчен план.

A22 искаше диалог, така че им дадохме 2.5 часа време от всички заинтересовани страни и всеки от тях отхвърли техния подход. Когато получиха шанса, нямаха какво да ни кажат“, се казва в прессъобщение на УЕФА.

Въпреки това A22 все още вярва, че УЕФА няма автоматично право да управлява европейския футбол. В същото време техни представители отказаха да кажат как изглежда евентуалният им проект.

  Сподели
307