Най-богатият футболист в света реши да окачи бутонките


Н. Гавазов

 Най-богатият футболист в света реши да окачи бутонките

Най-богатият футболист в света може скоро да окачи обувките си. Интересното е, че не става дума за Лионел Меси или Кристиано Роналдо. Най-богатият футболист в света е 24-годишният Фаик Болкиах, който играе в тайландския шампионат за Чонбури и има състояние от 18 милиарда евро (Роналдо има около 1 милиард). Той е син на принца на Бруней и внук на султана на Бруней Хасанал Болкиах.

Роден през 1998 г. в Лос Анджелис, Фаик е с двойно гражданство и още от дете има мечта - да стане професионален футболист. Финансовите възможности отвориха врати за Фаик, които бяха недостъпни за всички - той бе поканен да тренира в клубове като Саутхемптън, Челси и Арсенал, но в крайна сметка никой не искаше да се обвърже сериозно с Болкиах.

Футболистът премина в португалския Маритимо, но дори и там не бе допуснат до основния състав - той изигра само един мач за резервистите на отбора. Уморен от това, Фаик се върна по-близо до родината си, летейки за Тайланд.

Сега става ясно, че изявите в Чонбури не отговарят на амбициите на най-богатия футболист в света и той вече е съобщил на приятелите си за желанието си да окачи обувките си и да се занимава с нещо друго.

  Сподели
908