Ван дер Сар призна, че трудно се е разделил с Мартинес и Антони


Н. Гавазов

 Ван дер Сар призна, че трудно се е разделил с Мартинес и Антони

Изпълнителният директор на Аякс Едвин ван дер Сар призна, че му е било трудно да пусне защитника Лисандро Мартинес и крилото Антони да преминат в Манчестър Юнайтед през миналото лято.

След като подписаха с Мартинес за 56.7 милиона паунда в края на юли, Юнайтед отне и Антони от Аякс в края на летния трансферен прозорец в сделка на стойност 86 милиона паунда.

Първоначално Ван дер Сар и колегите му от Аякс планираха да задържат и двамата играчи, но не можаха да устоят на предложените пари.

"Нашето мнение бе, че те трябва да останат още една година. Казахме твърдо "не“, когато Арсенал за първи път се свърза с Лисандро. Борихме се упорито да го задържим.

Решението да продадем (Антони) бе икономическо, но бе трудно да се вземе. Знаехме, че има интерес, но не бе толкова голям интерес и бе твърде късно да се намери добър заместник.

Не мисля, че играчът се държеше по правилния начин, но е важно, че играчите, които ни напуснаха, постигнаха успех тук, защото това е комплимент за нас“, заяви Ван дер Сар, който защитаваше вратата на Юнайтед от 2005 до 2011 г. пъти.

  Сподели
422