Захарян иска да се откаже от руско гражданство


Н. Гавазов

Захарян иска да се откаже от руско гражданство

Стана известно за желанието на полузащитника на Динамо Москва и руския национален отбор Арсен Захарян да смени гражданството. Това съобщи в Twitter журналистът Грач Хачатрян.

Съобщава се, че Захарян обмисля да получи арменски паспорт вместо руски. След това той може да смени и спортното си гражданство, за да играе за арменския национален отбор. Тъй като Захарян вече е играл в руския национален отбор, той няма право да представлява друга страна. Международната футболна федерация (ФИФА) обаче може да направи изключение за него.

На 26 август се появи информация, че Захарян е близо до преминаване в Челси. На 1 септември обаче Динамо съобщи, че трансферът не се е състоял поради технически проблеми. Подробности за случилото се не бяха разкрити, но се предполага, че това е свързано с имиджови щети за клуба от Висшата лига, подписвайки с футболист от страна-агресор.

На 28 февруари ФИФА и Съюзът на европейските футболни асоциации (УЕФА) изключиха руските отбори от международни турнири. Отборите не играят в европейски турнири, а отборът на Русия загуби шансовете си да участва на Световното първенство през 2022 г.и на Европейското през 2024 година.

  Сподели
153