Нов, страхотен скандал разтресе световния футбол


Н. Гавазов

Нов, страхотен скандал разтресе световния футбол

Световният футбол е белязан с поредния си страхотен скандал, след като днес стана ясно, че кандидатът за поста президент на ФИФА Мохамед Бен Хамам няма да вземе участие в предстоящият конгрес на КОНКАКАФ в Маями, заради отказ на американските власти да издадат входяща виза на президента на Азиатската футболна конфедерация, което е прецедент в световния футбол.

Предварителните очаквания бяха, че в Маями ще се проведе решаващия етап от предизборната борба между сегашния бос на световния футбол Сеп Блатер и кандидата за негов наследник Бин Хамам.

В своя блог, президентът на Азиатската футболна конфедерация написа тази сутрин, че не може да посети утрешното мероприятие по причини, които не зависят от него. В крайна сметка, той се оказал единственият член на делегацията от Азия за конгреса, на когото е отказана виза. При това, в неделя при посещението си в Парагвай, Бин Хамам не е имал никакви проблеми с посещението си в южноамериканската страна.

Отсъствието на кандидата за президент на ФИФА от форума в Маями, където той трябваше да представи своята програма за развитието на световния футбол е голям удар по амбициите на шефа на азиатският футбол и предоставя невероятен шанс за предизборната кампания на Сеп Блатер. Някои от американските водещи журналисти, вече свързаха отказа за виза на Бин Хамам с дългата ръка на швейцареца, който както е известно е в много тесни отношения с американските власти.

 

  Сподели
119