13-годишен вратар се появи в мач от Купата на Австралия


Н. Гавазов

  13-годишен вратар се появи в мач от Купата на Австралия

13-годишният Имър Абили влезе като резерва за Оукли Кенънс в края на полуфинала за Купата на Австралия и стана най-младият играч в историята на турнира, информира ът на австралийския футболен канал 10 Тим Морган в Twitter.

Старши -треньорът на отбора Крис Тейлър пусна вратаря от U14 за четири минути добавено време, когато неговите хора завършваха мача, губейки с 2:5. Техен съперник беше Макартър, който от май тази година се ръководи от бившия нападател на английския Манчестър Юнайтед  Дуайт Йорк (за него това е първи опит в треньорската му кариера).

Абили не пропусна гол в отредените минути. Той докосна топката само веднъж, като даде и един точен пас. Имер замени основния вратар на Оукли Кенънс, 31-годишния австралиец Луис Италиано, който получи жълт картон в 54-ата минута. За това нарушение на вратаря бе отсъдена дузпа, която бе реализирана от Даниел Арзани, който това лято премина в Макартър от Манчестър Сити.

Полуфиналната фаза се състи от един мач. Макартър стигна до финала за Купата на Австралия, където на 1 октомври ще се срещне със Сидни Юнайтед.

  Сподели
207