ФИФА удължи срока за разтрогване с клубове от Русия


Н. Гавазов

    ФИФА удължи срока за разтрогване с клубове от Русия

ФИФА публикува ново изявление, свързано с чуждестранни играчи и треньори, които имат договори с клубове от Русия и Украйна.

"Чуждестранните играчи и треньори ще имат право да спрат трудовите си договори до 30 юни 2023 г. Бюрото на Съвета на ФИФА реши да разшири правилата за временна заетост, определени в Правилника за статута и трансфера на играчите (RSTP), за да помогне ефективно на играчи, клубове и треньори, засегнати от ситуацията с войната в Украйна.

В съответствие с разпоредбите на RSTP, одобрен от Бюрото на Съвета, ако клубове, принадлежащи към Украинската футболна асоциация (UAF) или Руския футболен съюз (RFU), не постигнат взаимно споразумение със своите чуждестранни играчи и треньори до 30 юни 2022 г., и ако различно споразумение не е договорено в писмена форма, тези играчи и треньори ще имат право да прекратят трудовите си договори с клубовете си до 30 юни 2023 г.

Тези разпоредби дават на играчите и треньорите възможност да тренират, играят и получават заплати, като същевременно защитават украинските клубове и улесняват заминаването на чуждестранни играчи и треньори от Русия.

  Сподели
170