КОНМЕБОЛ разкритикува Венгер


Н. Гавазов

 КОНМЕБОЛ разкритикува Венгер

Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) разкритикува ръководителя на развитието на ФИФА Арсен Венгер за думите му, че останалите континенти изостават от Европа по отношение на развитието на играчите. Французинът даде пример с Килиан Мбапе, който има африкански корени, но прекара целия си живот в Европа и затова успя да достигне невероятно ниво на игра. Венгер заяви, че останалата част от света се нуждае от помощ, в противен случай много от талантите може да бъдат загубени.

Ръководството на южноамериканския футбол заяви, че е изпратило писмо до ръководния орган на световния футбол, за да осъди забележките на служителя.

"Думите на Венгер, освен че са необичайно невежи за ценния принос на африканските играчи към световния футбол и особено в Европа, съдържат клеветнически момент, който крие усилията на футболисти и спортни институции, които не се намират в Европа. Точно както африканците, ние, южноамериканците, имаме познания от първа ръка за това поведение, което идва от вярата, че светът започва и свършва в Европа“, се казва в изявление на КОНМЕБОЛ.

  Сподели
298