Бивш вратар влезе в редовете на ВСУ


Н. Гавазов

  Бивш вратар влезе в редовете на ВСУ

Бившият вратар на Александрия и Металист 1925 Руслан Зарубин разказа за решението си да се присъедини към Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Според него това решение е вдъхновено от Юрий Вернидуб.

"Струва ми се, че малко хора имат желание да се бият. Това е по-скоро задължение. За себе си реших, че ако мога да помогна с нещо, тогава трябва да отида и да помогна. Във всеки случай това бе съзнателно решение, което дойде отвътре. Никога не съм се представял като военен, но когато видите как се бият много млади момчета или хора като Юрий Николаевич Вернидуб, не можете да стоите настрана.

Никога не съм служил. Освен това никога дори не съм държал оръжие в ръцете си - нямах такова желание. В училище, разбира се, имаше занимания по военно обучение, както всички останали. Но не сме правили нищо сериозно. Освен да се учим да слагаме противогаз и да разглобяваме картечницата няколко пъти. Но нищо - бързо се учиш във войната.

На 11 май вече бях в поделението. За две седмици завърших курса за млад боец, след което отидохме до местата на дислокация. Това е Националната гвардия. Тези, които имат желание, могат да влязат без проблеми. Разбира се, ако има сериозни здравословни проблеми, те може да не бъдат приети", заяви Зарубин.

Зарубин сложи край на футболната си кариера миналата година. Последният клуб на вратаря бе Виктория от Николаевка.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. Украинските герои продължават да се противопоставят на агресията на Руската федерация в продължение на 110 дни.

  Сподели
281