Adidas няма да се връща на руския пазар


Н. Гавазов

Adidas няма да се връща на руския пазар

Германската група за производство на спортни обувки, облекло и аксесоари Adidas AG не възнамерява да възобновява търговските дейности в Руската федерация в близко бъдеще.

"Работата на магазините на Adidas и онлайн търговията в Русия е преустановена до по-нататъшно нареждане, това важи и за доставката на стоки за Русия. Все още няма планове за възобновяване на дейността", съобщи представител на компанията.

Според германски източници, Adidas няма да се върне на руския пазар докато агресорът не се изтегли от Украйна и не бъде сменен режимът на международния престъпник Владимир Путин.

През март спортната марка Adidas обяви, че затваря магазините си в Руската федерация, а също така съобщи за спирането на сътрудничеството с руския футболен съюз "с незабавен ефект" поради руската инвазия в Украйна и на фона на международните санкции срещу Русия.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
447