Кличко: Русия се връща 50 г. назад


Н. Гавазов

Кличко: Русия се връща 50 г. назад

Бившият световен шампион по бокс Владимир Кличко акцентира върху негативните последици, пред които ще се сблъска руската държава в резултат на решението да нападне Украйна.

"Русия трябва да разбере, че войната, която отприщи, е не само безсмислена, но и ги удря. Русия пусна машина на времето, която ги връща с 50 години назад във времето. Светът изолира Русия. Това ще им нанесе огромни щети“, написа Кличко в Twitter.

Напомняме, че на 24 февруари армията на Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
271