Чеферин: Проектът Суперлига приключи


Н. Гавазов

   Чеферин: Проектът Суперлига приключи

Председателят на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) Александър Чеферин говори за проекта на Европейската Суперлига.

"Първо, проектът за Суперлигата изобщо не беше "супер“... и тази история приключи. По-нататък може да правят каквото си искат. Сега това е тяхна грижа. Сигурен съм, че и юридически, и морално УЕФА е права. Сигурен съм, че ще спечелим в съда.

Като ключова тема в своите твърдения те използват факта, че УЕФА е монопол. А ние вярваме, че УЕФА няма монопол. Ако желаят, могат да играят в свои турнири. Но е странно, че искат да създадат свой собствен турнир и в същото време да продължат да играят в нашите турнири. За мен обаче това е затворена тема. Може би някой от тях иска да настоява за този проект. Но има хора, които все още настояват, че Земята е плоска“, заяви Чеферин.

Припомняме, че през април 2021 г. 12 европейски клуба обявиха създаването на Европейската суперлига. Това бяха Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Барселона, Милан, Интер, Ювентус, Арсенал, Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Тотнъм.

През април търговски съд в Мадрид отмени мерките, които попречиха на УЕФА и Международната футболна федерация (ФИФА) да наложат санкции на клубове, които планираха да създадат Суперлига.

  Сподели
375