В Думата се усъмниха в ползите от професионалния футбол


Н. Гавазов

 В Думата се усъмниха в ползите от професионалния футбол

Депутатът от Държавната дума Султан Хамзаев постави под въпрос ползите от професионалния футбол за Русия

"Защо имаме нужда от футбол днес? Нека да решим сами. Защо ни е нужна тази голяма държавна машина? Какво е предложението? Какво искаме да постигнем? Нужен ли ни е професионален футбол сега? 97% процента от парите в руския футбол са държавни. Какво пречи да развиваме аматьорския футбол, а тези пари да бъдат насочени в друга посока. Това не е частен бизнес", заяви Хамзаев.

Както е известно, руските футболни отбори и клубове бяха отстранени от международни турнири под егидата на Международната футболна федерация (ФИФА) и Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) заради военната агресия срещу Украина. Така националният отбор няма да може да участва в Мондиал 2022 в Катар и Лигата на нациите, а руските клубове няма да бъдат представени в Шампионската лига, Лига Европа и Лигата на Конференциите.

Напомняме, че на 24 февруари Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
228