Чеферин: Руският футбол може да се върне 100 години назад


Н. Гавазов

Чеферин: Руският футбол може да се върне 100 години назад

Президентът на УЕФА Александър Чеферин говори за ситуацията с отстраняването на руските отбори от международни състезания за сезон 2022/2023 и евентуалното преминаване на Руския футболен съюз към Азиатската футболна конфедерация.

"Тази идея идва от някакъв политик, а не от Руския футболен съюз. Вярвам, че ако това се случи, тогава руският футбол ще се върне 100 години назад “, цитира Чеферин COPE.

Припомняме, че на 2 май УЕФА реши да премахне руските клубове и национални отбори от международния сезон 2022/2023. Руските отбори през следващия сезон няма да могат да участват в европейските състезания, Лигата на нациите на УЕФА, Европейското първенство за U21, Евро 2022 за жени, както и в квалификациите за Световната купа за жени 2023.

Напомняме, че на 24 февруари Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
347