Nike прекрати сътрудничеството си със Спартак Москва


Н. Гавазов

 Nike прекрати сътрудничеството си със Спартак Москва

Nike реши да прекрати сътрудничеството със Спартак Москва заради санкциите на УЕФА.

Това съобщиха от пресслужбата на Спартак.

"Nike уведоми ФК Спартак за прекратяване на спонсорския договор поради факта, че в съответствие с присъдата на УЕФА нашият клуб няма да може да участва в евротурнирите през следващия сезон.

Ръководството на търговското направление на Спартак работи за намиране на нов доставчик на оборудване“, се казва в изявлението.

Nike е технически спонсор на Спартак от 2005 г.

През сезон 2021/22 Спартак достигна до 1/8-финалите на Лига Европа, но поради водената от Русия война в Украйна, УЕФА спря московския клуб от по-нататъшно участие в турнира.

По-късно Съюзът на европейските футболни асоциации обяви решение да попречи на руските клубове да участват в европейски клубни турнири през сезон 2022/23.

Напомняме, че на 24 февруари Руската федерация, по заповед на диктатора и военния престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат целенасочено да убиват цивилни хора и да разрушават граждански обекти без военно значение, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
258