В Русия заговориха за конфедерация с Абхазия и Ю. Осетия


Н. Гавазов

 В Русия заговориха за конфедерация с Абхазия и Ю. Осетия

Депутатът от руската Дума Роман Терюшков смята, че Русия трябва да създаде своя собствена футболна конфедерация.

"Що се отнася до прехода към Азиатската футболна конфедерация, нека ви напомня, че тя също е част от Международната футболна федерация. ФИФА вече наказа Русия. Тогава къде са гаранциите, че ще избегнем санкциите, ако се преместим в Азия? Ще има ли разбити очаквания?

И не е сигурно, че Азия ще ни приеме. Нашата задача не е да се надяваме на възможността да се преместим в азиатския регион, а да създадем собствена федерация заедно с приятелски държави: Беларус, Абхазия, Южна Осетия, това сега включва Донецката и Луханската народни републики. Бях в ДНР и местните спортисти имат голяма нужда да се състезават в Русия. Това важи и за други държави, които са приятелски настроени към Русия.

Необходимо е да се развива заедно с тях както футбола, така и целият спортен компонент. Това е трудно, но балансирано, според мен, решение. Още през 2014 г. руският президент Владимир Путин не се страхуваше да обяви пред целия свят, че Крим и Севастопол са част от руска територия. Вярвам, че нашият спорт също не трябва да се страхува да създаде алтернативно спортно движение.

През лятото ще работим по този въпрос и се надявам, че това ще бъде приложено в близко бъдеще“, заяви депутатът от Думата.

Напомняме, че на 24 февруари Руската федерация, по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, вероломно и без никаква причина нахлу в суверенна Украйна в опит да спре европейското развитие на Киев и да върне страната в своята орбита. До момента агресорът търпи огромни загуби, провали се във всичките си тактически планове, а Русия се сблъска с безпрецедентни санкции от страна  на демократичните страни. Всичко това принуди руските нацисти да започнат да разрушават граждански обекти и да убиват цивилни хора, което се характеризира като престъпления срещу човечеството и геноцид, а за тях няма давност.

  Сподели
609