Футболна база ще приема украински деца


Н. Гавазов

 Футболна база ще приема украински деца

Президентът на Футболната федерация на Украйна  Андрий Павелко каза, че в Закарпатието ще бъде построено място за настаняване на украински деца, които бяха принудени да напуснат домовете си в резултат на военните действия в Украйна.

"В Закарпатието, близо до Ужгород, имаме футболна база, която ще бъде възстановена по време на войната за настаняване на деца, които са евакуирани от различни части на страната ни. Голям дълг на всички нас е да помогнем на тези деца, които са евакуирани от горещи точки, където се водят военни действия.

Много е важно те да имат съвременни условия. Видях сериозно мислещия ръководител на Закарпатската футболна асоциация Дуран Иван Петрович, ръководителя на Закарпатската областна държавна администрация Микита Виктор Федорович, ние ще помогнем този център да заработи възможно най-скоро, за да приема деца“, заяви Павелко.

По-рано Днепър-1 предложи клубната си база за настаняване на деца от източните и южните райони. Също така базата Минай беше преоборудвана за приемане на мигранти, а на територията на Лвов Арена беше организиран център за оказване на помощ на вътрешно разселени лица.

Както е известно, Русия нахлу в Украйна по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин на 24 февруари. Към момента руските нацисти претърпяха тежко поражение в района на Киев, а плановете им за светкавична война се провалиха тотално. Агресорът даде над 20 000 жертви, над 50 000 за ранените, свалените самолети са 169, унищожените танкове 803, а БМП - 2063.

По-рано украинските въоръжени сили унищожиха и флагмана на руския черноморски флот крайцера "Москва". Командирът на крайцерa  Антон Куприн и още стотици матроси загинаха при атаката. Според руския журналист Иля Пономарьов, от 510 члена екипаж са спасени само 50 човека. По-късно стана ясно, че в ареста вече се намира командващият Черноморския флот вицеадмирал Игор Осипов.

  Сподели
273