Грозни: Путин е продължение на Хитлер


Н. Гавазов

 Грозни: Путин е продължение на Хитлер

Известният украински треньор Вячеслав Грозни сподели мнението си за руската военна инвазия в Украйна. Според него има истински геноцид на украинския народ.

"За мен кремълските фашисти, дошли в нашата земя с оръжие в ръце, за да убиват украинци, са врагове. Путин е продължение на Сталин и Хитлер в най-лошия му вид. При Сталин Украйна загуби 7 милиона души от Голодомора, във Втората световна война загубихме поне 10 милиона и не говоря за лагерите на Сталин. Путин е наследник на всичко това. Освен това той иска да унищожи всички ни като нация. Той инсценира геноцида на украинския народ.

Путин отприщи войната още през 2014 г., като анексира Крим и окупира част от Донецк и Луганск. Мнозина казват, че хората от Донбас са се разбунтували там. Това не е вярно, това са лъжи на Кремъл, с които променят истинската картина. Няма такова нещо като "народа на Донбас". Русия е тази, която налага такава идеология. Ние сме унитарна държава и имаме жители на областите Донецк и Луганск, а не жители на Донбас.

Ние имаме своя история, свои традиции, своя култура. Ние сме независими, свободни и демократични, за разлика от нашите съседи, които имат тотална диктатура повече от 20 години, а преди това никога не са били свободни. Буквата Z означава Zombieland за мен. Z е свастиката на Путлер, като тази на Хитлер. Хората в Русия са зомбирани от пропаганда. Ако те знаеха какво наистина се случва с нас, те вече щяха да излязат на улицата и да кажат: "Не на войната!“, заяви Грозни.

Както е известно, Русия нападна Украйна по заповед на диктатора и военен престъпник Владимир Путин на 24 февруари. Към момента руските нацисти претърпяха тежко поражение в района на Киев, а плановете им за светкавична война се провалиха тотално. Агресорът даде над 20 000 жертви, над 50 000 за ранените, свалените самолети са 162, унищожените танкове 762, а БМП - 1982.

По-рано през седмицата украинските въоръжени сили унищожиха и флагмана на руския черноморски флот крайцерът "Москва". Командирът на крайцерa  Антон Куприн загина при атаката. Според руския журналист Иля Пономарьов, от 510 члена екипаж са спасени само 50 човека. По-късно стана ясно, че в ареста вече се намира командващият Черноморския флот вицеадмирал Игор Осипов. В събота вечер пък започнаха да се появяват първите съобщения от близки на загиналите моряци за тяхната гибел.

  Сподели
909