Вернидуб: Путин е звяр, изрод и вампир


Н. Гавазов

Вернидуб: Путин е звяр, изрод и вампир

Старши -треньорът на Шериф Юрий Вернидуб говори за отношението си към руския президент Владимир Путин. Според него руските пропагандни медии са "гьобелсщина“.

"Путин искаше това, но никога няма да стане император на целия свят. Той е копие на Адолф Хитлер. Сравнявах ги. Руските пропагандни медии са гьобелсщина. Путин и всичките му журналисти - тук Гьобелс общо взето се обръща в гроба си! Дори той не можеше да си позволи това, което показва руската телевизия.

Нямам думи. Путин е звяр, изрод и вампир, събрани в едно. Правилно казват: Путин, майната ти!", заяви Вернидуб.

По-рано стана известно, че Вернидуб се присъедини към редиците на доброволци, готови да защитават Запорожие.

Напомняме, че рано сутринта на 24 февруари Русия изстреля ракетен огън по украинските градове, а след това започна мащабна война срещу Украйна, което предизвика вълна на недоволство по целия свят и доведе до налагане на тежки санкции върху Русия и Кремъл. Към момента агресорът търпи огромни загуби, не е овладял нито един голям град в Украйна, личният състав е деморализиран, а голяма част от войсковите части са без храна и гориво.

Също така преди малко стана известно, че прокурорът от Международния наказателен съд в Хага Карим Хан е започнал проверка на руската агресия в Украйна, след като стана известно, че агресорите целенасочено са започнали да обстрелват жилищни сгради, училища, детски градини и дори обществен транспорт с мирни жители в превозните средства.  

  Сподели
989