Ривър Плейт четвърти след успех над Нюълс Олд Бойс


Т. Михайлов

Ривър Плейт четвърти след успех над Нюълс Олд Бойс

Ривър Плейт излезе на четвърта позиция във временното класиране на аржентинската Клаусура, след като победи с 2:1 Нюълс Олд Бойс на “Ел Монументал” в среща от 7-ия кръг. Двата гола за колоса от Буенос Айрес отбеляза Леандро Карусо. Гостите пък доиграха мача с 9 души след червени картони на Скиави и Биелер.

Ривър Плейт поведе в 35-ата минута благодарение на добра атака завършена от Карусо. В 41-ата обаче Спердути възстанови равенството. Втората част мина под диктовката на домакините, но и вратаря им Хуан Пабло Карисо спаси сигурен гол на Спердути при една от опасните контраатаки за Нюълс.

Все пак в 73-ата минута “милионерите” стигнаха до втори гол, като Карусо се възползва от фатална грешка на бранител на гостите и сам срещу вратаря стреля в горната част на мрежата за 2:1. В 80-ата минута за втори жълт картон бе игонен Скиави от гостите, а 3 по-късно Биелер също бе изпратен под душа с директен червен картон.

Лидер в Клаусура с 15 точки от 7 мача е Естудиантес, следван от изигралия 6 срещи Сан Лоренсо, който има 13. Трети е Олимпо също с 13 точки, пред Ривър Плейт и Расинг с по 12. Бока Хуниорс е едва 17-ти с 4 точки.

  Сподели
226