Платини ще бъде още четири години президент на УЕФА


Н. Гавазов

Платини ще бъде още четири години президент на УЕФА

Мишел Платини ще бъде президент на УЕФА за още четири години, съобщава новината Press Associatin Sport, а по-късно информацията се появи и на официалният сайт на европейската футболна централа. Бившият капитан на френския национален отбор бе избран с акламация от делегатите на 53-те национални асоциации на УЕФА. На конгреса присъстваха също така и президента на ФИФА Сеп Блатер, както и претендента за този пост Мохамед Бин Хамам.

Французинът бе избран за президент на УЕФА от 31-я обикновен конгрес на европейската централа в Дюселдорф през януари 2007 година и за това време промени формата на Шампионската лига, както и Европейското първенство по футбол. Той обеща, че ще се справи със насилието по стадионите, както и с уреждането на мачовете, свързани със залагания. Платини въведе и финансови правила за ограничаване на клубовете в „безотговорното харчене на средства".

„Изпълнен с емоции и чувство на носталгия, аз искам да благодаря на всички, които бяха до мен по време на различните етапи от живота ми. Днес моите благодарности са насочените и към моите нови приятели, които сега са до мен. На първо място искам да благодаря на приятелите ми от националните асоциации. Благодаря от дъното на сърцето си за доверието ви към мен", цитира официалният сайт на УЕФА думите на Мишел Платини.

 

  Сподели
171