Велапан: ФИФА е обречена, ако Хамам спечели изборите срещу Блатер


Н. Гавазов

Велапан: ФИФА е обречена, ако Хамам спечели изборите срещу Блатер

Бившият генерален секретар на Азиатската футболна конфедерация (АФК) Питър Велапан даде своя коментар, относно решението на Бин Хамам да се кандидатира през юни за поста президент на ФИФА, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Според Велапан, ако сегашният бос на азиатския футбол застане начело на световната футболна организация, то ФИФА ще бъде обречена. Това изявление идва само няколко дни след като стана ясно, че Хамам се кандидатира за мястото на Блатер на конгреса през юни.

„ФИФА ще се пропадне като организация, ако Бин Хамам бъде избран за президент. Този човек е вреден за футбола и няма място дори в Азиатската футболна федерация. При него в организацията няма демокрация и във всичко той вижда само пари", заяви Велапан.

„Блатер се нуждае от този четвърти мандат като президент, за да се бори с корупцията във футбола, включително и тази във ФИФА, както и да бъде решен проблема с незаконните футболни залагания. Не е времето сега да се отправят предизвикателства", допълва бившия бос на азиатския футбол.

 

  Сподели
117