Перес популяризирал Суперлигата чрез фалшиви акаунти


Н. Гавазов

 Перес популяризирал Суперлигата чрез фалшиви акаунти

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес се опитва да популяризира проекта на Европейската Суперлига чрез интернет атаки в социалните мрежи, информира Marca, позовавайки се на изследване на Digital Pandemia.

Според резултатите от проучването в социалните мрежи, предимно в Twitter, изкуствено е създадена дейност в подкрепа на Европейската суперлига и директно към нейния президент Флорентино Перес. Хиляди ботове и фалшиви акаунти публикуват хаштагове и туитове в подкрепа на новия турнир и неговия основател. В същото време около половината от записите в Суперлигата в Twitter бяха публикувани от акаунти без последователи или абонаменти.

Отбелязва се, че интернет атаката е била насочена и към дискредитиране на президента на УЕФА Александър Чеферин, който публично разкритикува проекта за Суперлигата. В мрежата редовно се появяваха публикации, критикуващи Чеферин от фалшиви и празни профили.

Припомняме, че проектът за Европейската суперлига означаваше създаването на една лига, в която ще участват 20 европейски клуба. Първоначално участието в Суперлигата бе потвърдено от такива топ клубове като Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм. По-късно повечето отбори се оттеглиха от проекта, днес в турнира останаха само Реал, Барселона и Ювентус.

  Сподели
185