Бонек: Страхувам се, че Меси ще спечели "Златната топка"


Н. Гавазов

Бонек: Страхувам се, че Меси ще спечели

Президентът на Полската футболна федерация Збигнев Боник заяви, че "Златната топка" трябва да бъде получена от полския нападател на Байерн Мюнхен  Роберт Левандовски.

"Не знам кой ще получи Златната топка. Срокът за гласуване изтече вчера в полунощ. Според мен, ако Жоржиньо бе вкарал последната дузпа на "Уембли", щеше да спечели безусловно. Вместо това на сцената излезе Донарума. Гласуват в Африка, в Америка, всички гласуват, но там са известни само Роналдо и Меси. Страхувам се, че Меси, който спечели Купата на Америка, ще спечели "Златната топка".

Според мен има трима играчи, които заслужават да спечелят: Жоржиньо, Меси и Левандовски. За мен Роберт е най-добрият. Миналата година не знаем защо не му дадоха наградата, тъй като той игра и спечели всичко. Мисля, че играчът, който спечели нещо конкретно с отбора, трябва да получи "Златната топка". Всички знаем, че Меси е "друга категория“, но Жоржиньо спечели всичко. В този случай аз съм за Левандовски и съм много любопитен кой ще спечели“, заяви Бонек.

  Сподели
237