Блатер: Пожелавам на Меси и Роналдо безопасен край на кариерата


Н. Гавазов

Блатер: Пожелавам на Меси и Роналдо безопасен край на кариерата

Бившият президент на ФИФА Йозеф Блатер сподели мислите си за трансферите на нападателите Лионел Меси и Кристиано Роналдо. През този сезон Меси премина в ПСЖ от Барселона, докато Роналдо се завърна в Манчестър Юнайтед от Ювентус.

"Трансферите на Лионел Меси и Кристиано Роналдо? Това са два различни случая: единият е случаят с Меси, който игра 16 години за Барселона. В момента Барса изпитва финансови затруднения и няма достатъчно ресурси, за да привлече не само Меси, но и други талантливи играчи. Кой ще вземе Меси сега? Само този, който има много пари. А това е Пари Сен Жермен, а негов собственик е Катар. За мен това е обогатяване на френската лига. Въпреки че Меси е на 34 години, той не е много млад. Но той несъмнено ще обогати Пари Сен Жермен.

При Роналдо е различно. Започва кариерата си в Манчестър Юнайтед. Оттогава той е в няколко отбора, искаше промяна, защото смяташе, че заслужава по -добър клуб. Играчите имат своя представа кое е най -доброто за тях. Няколко години по -късно Кристиано иска да се завърне в Манчестър Юнайтед. Сега той е щастлив. За него това е логичният край на кариерата му. За Меси краят на кариерата му ще се случи в съвсем различен клуб. Той е аржентинец, говори испански и сега отива там, където всички говорят френски. Пожелавам късмет и на двамата, тъй като са много талантливи, през последните 10 години Меси и Кристиано са на върха, а сега им пожелавам безопасен край на кариерата им", заяви Блатер.

  Сподели
229