Сао Пауло излезе с изявление за отказа на Алвеш да играе


Н. Гавазов

Сао Пауло излезе с изявление за отказа на Алвеш да играе

Бразилският Сао Пауло направи официално изявление относно отказа на защитника Дани Алвеш да се върне на разположение в отбора. След Олимпиадата в Токио Алвеш отказа да играе за клуба поради неплатен дълг от 2 милиона долара.

"Защитниците на Сао Пауло Дани Алвеш и Миранда играха за националния отбор на Олимпиадата в Токио и трябваше да се върнат в клуба днес и да започнат тренировки. Миранда се появи на първите занимания, но Алвеш не. Представителите на играча казаха, че Алвеш не се е върнал в отбора поради дълга ни към него. Сао Пауло миналата седмица направи на играча предложение да преговаря по този въпрос, но играчът отказа.

Решихме, че Дани Алвеш повече няма да играе за нашия клуб. Сао Пауло е най-важното нещо за всички нас“, заяви спортният директор на клуба Карлос Белмонте на официална пресконференция на бразилския клуб.

Напомняме, че поради пандемията от коронавирус клубът намали заплатите на играчите, включително и на Алвеш. По споразумение между страните бе договорено сумата да бъде платена по -късно.

Напомняме, че през август 2019 г. бразилският защитник подписа договор със Сао Пауло, според който заплатата на Алвеш беше 280 хиляди долара на месец. Договорът на 38-годишния бразилец бе в сила до декември 2022 г.

  Сподели
299