Шахтьор предложи 35 милиона за Локатели


Н. Гавазов

Шахтьор предложи 35 милиона за Локатели

Полузащитникът на Сасуоло Мануел Локатели може да продължи кариерата си в Украйна, информира La Reppublica. Според източника, Шахтьор Донецк се интересува от услугите на 23-годишния италианец,.

Съобщава се, че "миньорите" вече са предложили 35 милиона евро за лидера на Сасуоло. По-рано медиите приписваха интерес към Локатели от стран на Ювентус и Манчестър Сити, но въпросът все още не е достигнал до официални предложения.

По-рано се съобщааше, че старши треньорът на Сасуоло Роберто Де Дзерби ще напусне клуба в края на сезона и ще води Шахтьор. Заместник-директорът по футбола на донецкия клуб Карло Николини отскоро поддържа активен контакт с Де Дзерби, което е послужило за ускоряване на преговорния процес. Шахтьор убеди треньора в привлекателността на проекта.

Договорът със специалиста ще бъде подписан за три години, заплатата ще бъде около 2 млн. евро. Трансферът на Де Дзерби е свързан и с възможни трансфери на играчи на Сасуоло в украинския клуб - полузащитниците Джереми Бога и Филип Джуричич, както и защитникът Марлон.

  Сподели
123