Чеферин: Нужна е смелост да признаеш грешките си


Н. Гавазов

 Чеферин: Нужна е смелост да признаеш грешките си

Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира изявлението на организацията относно мерките, предприети след опита на 12 клуба да създадат Европейската Суперлига.

"На конгреса на УЕФА преди две седмици казах, че е необходима смелост, за да признаеш грешките си. Девет клуба направиха точно това. Нашата организация иска да остави тази глава зад себе си и да продължи напред с положително отношение, ангажираност и готовност да отстрани всякакви смущения.

Обявените мерки са сериозни, но УЕФА няма да удържи нито една финансова санкция. Всички те ще бъдат реинвестирани в младежкия и масовия футбол в цяла Европа, включително Великобритания.

Тези клубове бързо осъзнаха грешките си и предприеха действия, за да покажат угризенията си и бъдещата си ангажираност към европейския футбол. Същото не може да се каже за клубовете, които продължават да участват в така наречената Суперлига, а УЕФА ще се справи с тези клубове по-късно“, каза Чеферин.

Припомняме, че следните девет клуба взеха мерки и по-рано обявиха оттеглянето си от Суперлигата: Арсенал, Милан, Челси, Атлетико, Интер, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Тотнъм. В новия турнир останаха Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Интер.

  Сподели
143