УЕФА се присъедини към бойкота в социалните мрежи


Н. Гавазов

УЕФА се присъедини към бойкота в социалните мрежи

УЕФА се присъедини към бойкота на социалните медии в борбата срещу расизма и дискриминацията, обявена от английските футболни организации. От 30 април до 3 май в социалните мрежи няма да се публикуват нови съобщения. Инициативата бе подкрепена лично от ръководителя на УЕФА Александър Чеферин.

"Виждали сме случаи на злоупотреба както на терена, така и в социалните медии. Това е неприемливо и трябва да бъде спряно с помощта на властите, както и на социалните медии. Опасно е да позволим на културата на омразата да расте безнаказано не само за футбола, но и за обществото като цяло.

Затова ние подкрепяме тази инициатива. Време е футболът да вземе позиция срещу това и бях впечатлен от солидарността, показана от играчи, клубове и други.

Насърчавам всички (играчи, клубове и национални асоциации) да подават официални жалби, когато играчи, треньори, съдии или служители са жертви на неподходящи съобщения. Достатъчно търпяхме тези страхливци, които се крият зад анонимността си, за да бълват отровна идеология “, цитира Чеферин пресслужбата на УЕФА.

  Сподели
138