Перес: Клубовете от ВЛ все още са в Суперлигата


Н. Гавазов

Перес: Клубовете от ВЛ все още са в Суперлигата

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес заяви, че големите клубове от "голямата шестица"  на Висшата лига все още са в Европейската Суперлига и този проект ще продължи да се развива.

По-рано тази седмица шест английски клуба обявиха оттеглянето си от Суперлигата, а банка JP Morgan затвори финансирането си от 3.5 млрд. паунда, за да стартира проекта.

Перес обаче призовава да не се погребва Суперлигата, обещавайки да доработи проекта в близко бъдеще.

"Не трябва да обяснявам какво означава ангажиран договор, но всъщност това означава, че клубовете не могат да напуснат.

Някои от тях се поддадоха на натиск и казаха, че напускат. Този проект - или един много подобен на него - ще продължи да се развива и се надявам да се случи много скоро.

Не е вярно, че ни бе отказано финансиране. Банкерите отделиха време да помислят, както и 12-те клуба.

Партньорството ни не е изчезнало никъде, както и членството в клубовете, основатели на Суперлигата. Предвид яростта на определени хора, които не искат да загубят привилегиите си и да манипулират нашия проект, ще отнемем няколко седмици да помислим", заяви Перес.

Напомняме, че Süddeutsche Zeitung съобщи снощи, че Владимир Путин се е намесил и е оказал влияние да бъде убеден Роман Абрамович да оттегли притежавания от него Челси от проекта. Според немското издание лидерът на Русия е провел разговор с боса на лондонския клуб и му е казал, че напускането на Шампионска лига от най-големите клубове на континента не бива да се случва. Версията на Süddeutsche Zeitung  е, че Путин се е загрижил за  компанията "Газпром", която е спонсор на Шампионска лига и ще загуби много пари от отцепването на грандовете.

По-рано стана известно, че Роман Абрамович наистина е бил съгласен клубът му да бъде част от 12-те, които се отцепиха. В понеделник обаче руският олигарх е обявил, че мястото на Челси не е в Суперлигата.

По-късно обаче немският журналист Кристоф Винтербах отрече тези съобщения. Инсайдерът предполага, че причината за решението на Абрамович да даде назад по отношение на Европейската Суперлигата е друга и тя е свързана с отношенията му с британското правителство. Според Винтербах, няма логика в твърденията за "спасяване" на "Газпром", тъй като плановете са били компанията да бъде включена в пакета от спонсорите на новия турнир, при това "Газпром" е в състояние предсрочно да прекрати договора за спонсорство на Шампионска лига при отсъствието на определени отбори в нея.

  Сподели
212