Реал, Барса, Юве и Милан са заплашени от изхвърляне от евротурнирите


Н. Гавазов

Реал, Барса, Юве и Милан са заплашени от изхвърляне от евротурнирите

Ръководителят на УЕФА Александър Чеферин говори за клубовете, които все още не са обявили отказа си да участват в Европейската Суперлига. Функционерът заплаши Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Милан с дисквалификация за евротурнирите.

"Испанските и италиански клубове, които все още се държат за Суперлигата, трябва да отрекат разделянето си от УЕФА или ще им бъде забранено да участват в Шампионска лига. Ясно е, че клубовете ще трябва да решат дали са част от Суперлигата или европейски клуб. Ако казват "ние сме в Суперлигата“, тогава, разбира се, те не играят в Шампионска лига. Ако са готови за това, те могат да играят в собствения си турнир", заяви Чеферин.

Нека ви припомним, че проектът на Европейската суперлига означаваше създаването на една лига, в която да играят 20 от най-добрите клубове в Европа. Участието в Суперлигата бе потвърдено от такива топ клубове като Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм. След поредица от апели от футболни федерации и асоциации, както и след заплахи от санкции от страна на УЕФА и ФИФА, клубове един след друг започнаха да отказват участие  в турнира.

  Сподели
190