Забраниха колениченето на Игрите


Н. Гавазов

Забраниха колениченето на Игрите

Спортистите няма да могат да отправят послания с политически или идеологически смисъл по време на Олимпийските игри в Токио през лятото. По този начин ръководството на МОК официално забрани демонстративно поведение, коленичене, жестове или послания върху екипите, независимо от това срещу какво или за каква кауза са те.

"Не съм адвокат и не знам какво ще се случи, ако някой наруши забраната. Но преди старта на игрите ще има разписан наказателен правилник за това. Убедена съм, че всички ще са наясно каква санкция ги грози, за да не ставаме свидетели на нарушения", заяви шефът на комисията на атлетите към МОК Кърсти Ковънтри.

"Решението е в духа на олимпизма и в интерес на спорта. Ние сме против всякаква дискриминация, но игрите не са арена да се демонстрира това.

Олимпийското село е напълно подсигурено откъм защита на спортистите от вируса и неговото разпространяване. Мога да ги насърча да пътуват за Токио без притеснения и по този въпрос. Направено е всичко възможно, за да защитим спортистите и участниците в игрите като цяло", каза от своя страна председателят на МОК Томас Бах.

  Сподели
116