Чеферин: Перес иска президентът на УЕФА да му се подчинява


Н. Гавазов

Чеферин: Перес иска президентът на УЕФА да му се подчинява

Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира думите на главата на Реал Мадрид и Европейската Суперлига Флорентино Перес, който заяви, че не би искал да вижда 53-годишния словенски функционер на заеманата позиция.

"Иска ли Флорентино Перес да ме види като ръководител на УЕФА? Това ме тласка още повече да остана. Той иска президентът да му се подчинява и да прави каквото си поиска", заяви Чеферин.

Напомняме, че по-рано Перес заяви в интервю за Chiringuito: "Чеферин обиди Андреа Анели. Неприемливо е. Да се ​​обсъждат действията на президента на толкова голям клуб като Ювентус е лудост. Това е недопустимо. УЕФА трябва да се промени, не искаме да виждаме президент да обижда друг президент".

Проектът на Европейската Суперлига означаваше създаването на една лига, в която да участват 20 от най-добрите клубове в Европа. Участието в Суперлигата бе потвърдено от такива топ клубове като Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер Милано, Ювентус Торино, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм.

  Сподели
125