Таунсенд: Някои собственици причиниха вреда на футбола


Н. Гавазов

Таунсенд: Някои собственици причиниха вреда на футбола

Полузащитникът на Кристъл Палас Андрос Таунсенд оцени позицията на собствениците на клуба на английската Висша лига, подкрепили създаването на Европейската Суперлига.

"Мисля, че някои от тях причиниха твърде много вреда. Те не са футболни фенове и не мислят: "Правим това за доброто на футбола“. Разбира се, те мислят за пари и се опитват да спечелят колкото се може повече пари от своите клубове.

Да, хората може да ги наричат ​​алчни, но тези момчета не са станали милионери и милиардери, защото са проявили разбиране. В работата си те са били  безпощадни. Мога да разбера защо го избраха. Но това очевидно бе грешното решение. В крайна сметка бе взето правилното решение", заяви Таунзенд.

Проектът на Европейската Суперлига предполагаше създаването на една лига, в която ще участват 20 от най-добрите клубове в Европа. Участието в Суперлигата бе потвърдено от такива топ клубове като Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер Милано, Ювентус Торино, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм.

Снощи обаче стана ясно, че Европейската Суперлига прекратява своя проект.

  Сподели
156