Суперлигата обяви за прекратяването си


Н. Гавазов

Суперлигата обяви за прекратяването си

Европейската Суперлига официално обяви спирането на турнира, проектът ще бъде ревизиран.

"Европейската Суперлига е убедена, че сегашният статус на европейския футбол трябва да се промени. Предлагаме ново европейско състезание, тъй като съществуващата система не работи. Нашето предложение има за цел да даде възможност на спорта да се развива, като генерира ресурси и стабилност за цялата футболна пирамида, включително помага да се преодолеят финансовите затруднения, пред които е изправена цялата футболна общност в резултат на пандемията. Това също би осигурило значително увеличение на солидарните плащания за всички заинтересовани страни във футбола.

Въпреки обявеното оттегляне на английските клубове, принудени да вземат подобни решения поради натиск върху тях, ние сме убедени, че нашето предложение е напълно в съответствие с европейското законодателство и разпоредби, както се вижда днес от решението на съда за защита на Суперлигата от действия на трети страни. Предвид настоящите обстоятелства ще разгледаме най-подходящите стъпки за промяна на проекта, като винаги имаме предвид целта си да предложим на феновете възможно най-доброто преживяване, като същевременно увеличим плащанията за солидарност за цялата футболна общност", се казва в съобщение на Суперлигата.

Нека ви припомним, че проектът на Европейската Суперлига означаваше създаването на една лига, в която да участват 20 от най-добрите клубове в Европа. Участието в Суперлигата беше потвърдено от такива топ клубове като Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер Милано, Ювентус Торино, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм.

  Сподели
380