Румениге: Не знам мотивите на Аниели


Н. Гавазов

Румениге: Не знам мотивите на Аниели

Председателят на Борда на Байерн Карл-Хайнц Румениге заяви, че се е опитал да говори с президента на Ювентус Андреа Аниели за Суперлигата.

"Исках да говоря с Аниели, но не успях да се свържа с него. Не знам мотивите му и не искам да го критикувам без пълна информация. Може би има причина за неговите действия, за която аз не знам.

Чух слухове, че Интер има финансови затруднения. Потенциалният доход от участие в Суперлигата изглежда огромен, но няма да е достатъчен за решаване на финансови проблеми в дългосрочен план. Не можете да продължите да осребрявате разходите си.

Отказахме да участваме в Суперлигата, не искаме това. Байерн се радва да играе в Бундеслигата. Както казват англичаните, това са  нашият хляб и масло. Радваме се, че сме част от Шампионска лига и не забравяме за нашата отговорност към феновете, които се противопоставят на подобни реформи. Чувстваме се отговорни за футбола като цяло", заяви Румениге.

Проектът на Европейската Суперлига означаваше създаването на една лига, в която ще участват 20 от най-добрите клубове в Европа. Първоначално участието в Суперлигата бе потвърдено от такива топ клубове като Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм Хотспур. Турнирът е замислен като противотежест на Шампионската лига.

  Сподели
117