Лично Абрамович решил да извади Челси от Суперлигата


Н. Гавазов

Лично Абрамович решил да извади Челси от Суперлигата

Станаха известни подробностите около решението за оттегляне на Челси от Европейската Суперлига.

Според британския журналист Мат Лоу решението за оттегляне на Челси от Европейската Суперлига е взето лично от собственика на лондонския клуб Роман Абрамович.

Според източника,  Абрамович е решил, че клубът вече не може да продължи да настоява за турнир. Собственикът на "сините"  проведе среща с членове на Борда на клуба и упълномощи изготвянето на документи за оттеглянето на Челси от новосъздадения турнир.

По-рано феновете на лондончани излязоха на протест пред  стадион "Стамфорд Бридж“ преди началото на мача от 32-кръг на  Висшата лига срещу Брайтън. Техническият съветник на Челси Петр Чех излезе пред феновете.

Проектът на Европейската Суперлига означаваше създаването на една лига, в която ще участват 20 от най-добрите клубове в Европа. Първоначално участието в Суперлигата бе потвърдено от такива топ клубове като Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм Хотспур. Турнирът е замислен като противотежест на Шампионската лига.

  Сподели
99