Севиля е срещу Суперлигата


Н. Гавазов

 Севиля е срещу Суперлигата

Севиля публикува изявление във връзка със създаването на Европейската Суперлига.

"Бордът на директорите на ФК Севиля иска публично да декларира категоричното си отхвърляне на турнира, базирайки се единствено на икономически параметри и действия извън обхвата на УЕФА. Състезание като предложеното, което включва участие с покана е напълно в разрез с духа на спорта като цяло и по-специално с традиционния футбол. Този подход явно противоречи на принципа ни: никога не се отказвайте и си поставяйте все по-амбициозни цели с идеята да ги преодолявате на терена ден след ден.

Освен това създаването на тази Суперлига ще навреди само на футбола като цяло и на останалите отбори. В същото време това ще удари силно обществото и ще накаже преобладаващото мнозинство истински футболни фенове, които ще останат без истинската същност на спорта - наслаждавайки се на отбора си, от това, което виждат как се бори за най-високите цели.

Севиля е наясно, че в някои случаи са необходими промени, като тези, направени днес от Изпълнителния комитет на УЕФА по отношение на формата на Шампионска лига. Разбираме, че те осигуряват солидна основа за всички европейски клубове, но тези промени винаги трябва да се развиват чрез дискусии между асоциации-членове, клубове и лиги, без да се изключва никоя група и с глобална визия за защита на цялостната екосистема на футбола“, се казва в изявлението на Севиля.

  Сподели
155