Чеферин: Не сме знаели, че до нас има змии


Н. Гавазов

Чеферин: Не сме знаели, че до нас има змии

Президентът на УЕФА Александър Чеферин, след новината за създаването на Европейската Суперлига, изрази мнението си за Ед Удуърд и Андреа Аниели, които го излъгаха, уверявайки го, че подкрепят реформата на Шампионската лига

"Ще започна с Ед Удуърд, защото ще бъде по-кратък, нямах много контакти с него, но той ми се обади миналия четвъртък вечерта. Той каза, че е много доволен от реформите, че напълно подкрепя реформите и че единственото нещо, за което той би искал да говори, това е финансовият феърплей. Очевидно тогава той вече е подписал нещо друго.

Не искам да говоря много за Андреа Аниели. Той може би е едно от най-големите разочарования или най-голямото от всички. Не искам да говоря прекалено лично, но факт е, че никога не съм виждал човек, който да е лъгал толкова много пъти и упорито от него. Това бе невероятно.

Говорих с него в събота следобед и той каза, че това е просто слух, да не се притеснявам, нищо не се случва, след това каза, че ще се обади след час и изключи телефона. На следващия ден получаваме съобщение.

Както казах, през живота си съм виждал много неща, но никога не съм виждал нещо подобно. Очевидно алчността е толкова силна, че всички човешки ценности се изпаряват.

Вече целият свят знае, че те единодушно подкрепиха нашите реформи в петък, когато очевидно подписаха споразумение (със Суперлигата). Всички, които седят там: Удуърд, Аниели, Газидис и Педро Лопес от Реал Мадрид. Вече няма нужда да обяснявам какво мисля за тях. Може би сме наивни, без да знаем, че има змии близо до нас. Вече знаем. Скоро ще има съдебен процес", заяви Чеферин.

  Сподели
170