ФИФА реагира на създаването на Суперлигата


Н. Гавазов

ФИФА реагира на създаването на Суперлигата

ФИФА реагира на присъединяването на новия клубен турнир - Суперлигата.

"ФИФА би искала да поясни, че е твърдо ангажирана за солидарност във футбола и справедлив модел за преразпределение, който може да помогне за развитието на футбола като спорт, особено на глобално ниво, тъй като развитието на глобалния футбол е основната мисия на ФИФА.

Според нас и в съответствие с нашата харта всяко футболно състезание, независимо дали е национално, регионално или глобално, винаги трябва да отразява основните принципи на справедливост и справедливо финансово преразпределение. Освен това ръководните органи на футбола трябва да използват всички законни спортни и дипломатически средства, за да гарантират, че това ще продължи.

По този начин ФИФА може само да изрази неодобрението си срещу "затворената европейска лига на отцепниците“ извън международните футболни структури и неспазването на гореспоменатите принципи.

ФИФА винаги се застъпва за единство в световния футбол и насърчава всички страни, участващи в разгорещени дискусии, да участват в спокоен, конструктивен и балансиран диалог за доброто на играта, в дух на солидарност и честност. Ние, разбира се, ще направим всичко необходимо за насърчаване на съгласуван напредък в общ интерес на футбола", се казва в изявление на ФИФА.

  Сподели
306