ФИФА заплаши Украйна с изключване от организацията


Н. Гавазов

ФИФА заплаши Украйна с изключване от организацията

Представители на ФИФА изпратиха до Футболната федерация на Украйна (ФФУ) писмо, в което предупредиха, че страната може да бъде изключена от участие в турнири под егидата на световната централа, заради вмешателство във футболния живот на страната, съобщава Реuters. Причината е, че в средата на декември вицепрезидентът на ФФУ Сергей Стороженко, президентът на Висшата лига на Украйна Виталий Данилов и още един член от изпълнителното бюро на ФФУ поискаха оставката на президента на Федерацията Григорий Суркис, който бе обвинен в корупция, злоупотреба със средства и открито подпомагане на Динамо Киев, чиито президент е братът на Суркис.

Тогава бе решено да се проведе конгрес, който е насрочен за март месец и според специалистите, този срок е достатъчен за опозицията да се организира и свали корумпирания чиновник.

Днес обаче, в централата на ФФУ се получи писмо от ФИФА, в което ясно се заявява, че без сегашния президент на украинския футбол не е възможно провеждането на нито един футболен проект, включително у Евро 2012. Също така се казва в писмото, че ФИФА няма да приеме за легитимни решенията на конгреса, както и евентуално ново ръководство на украинския футбол.

 

  Сподели
166