Галатасарай взе трима нови, оглежда се за още толкова


М. Мехмед

Галатасарай взе трима нови, оглежда се за още толкова

Тази година от футболна гледна точка е повече от кошмарна за някогашния носител на Купата наУЕФА Галатасарай, но пък се сдоби с нов грандиозен стадион „Тюрк Телеком Арена".

Президентът на турския клуб Аднан Полат обеща поне пет нови футболни звезди, заради изграденото петзвездно съоръжение. След идването на Колин Казим Ричърдс от вечния съперник Фенербахче и Хуан Кулио от Клуж, Галатасарай се привлече три нови имена, или както Полат ги нарече „звезди". Става въпрос за Робинсън Сапата, Богдан Станчу и Йекта Куртулуш. Сапата идва със свободен трансфер от Стяуа Букурещ, той е вратар и има три двубоя с екипа на колумбийския национален тим. Договорът на стража е за 1.5 години. Съотборникът му от Стяуа Станчу е на 21 години и записа 72 двубоя, в които отбеляза 32 попадения за вече бившия си отбор. Младокът е считан за една от най-големите звезди на румънския футбол. Галатасарай ще плати 5 милиона евро на букурещкия гранд за Станчу. Третото ново попълнение е вече бившият съотборник на българите Николай Димитров и Георги Сърмов от Касъмпаша Йекта Куртулуш. Лявото крило е на 25 години и в края на миналата година за първи път попадна в националния отбор на Турция. Касъмпаша ще получи за Куртулуш 3, 75 милиона евро.

Очаква се Галатасарай да продължи с купуването на нови футболисти през зимния трансферен период и да изгради боеспособен тим за пролетния дял на първенството. Волкан Шен(Бурсаспор), Ким Калстрьом(Лион) и Майкъл Брадли(Мюнхенгладбах) са най-спряганите имена за трансфер.

 

  Сподели
183