Блатер: Ще въведем технологиите, само ако работят


Н. Гавазов

Блатер: Ще въведем технологиите, само ако работят

Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че световната футболна централа не се отказала окончателно от въвеждането на модерните технологии във футбола и те ще бъдат въведени, ако се докаже тяхната ефективност. В голямо интервю за CNN World Sports, Блатер обяви, че вече са тествани 17 системи, като четири-пет от тях ще бъдат разгледани по-подробно.

„Ако въпросните методи работят, ние ще ги използваме със сигурност. Тук, в Цюрих вече сме тествали 17 първоначално представени системи и четири или пет от тях отиват за по-подробно наблюдение. Техническата комисия ще се занимава с това и след това ще даде своите предложение на Борда. Основните критерии, които ще дадат предимство на една или друга система ще са точност и бързина, а и да не са твърде сложни", заяви Блатер.

Босът на световния футбол отговори и на въпроса на известния спортен коментатор Педро Пино, който попита, защо въпреки протестите на обществеността, ФИФА се бави с въвеждането на технологиите.

„Ако Галъп направи едно проучване ще се окаже, че феновете искат въвеждането на системите за наблюдение. Но ако това запитване бъде направено в средите на футболното семейство - футболисти, треньори, рефери и особено официалните лица, ще видите, че те са против въвеждането им", добави Блатер.

 

  Сподели
166