Лопетеги: Винаги боли от загубата


Н. Гавазов

Лопетеги: Винаги боли от загубата

Старши -треньорът на Севиля Хулен Лопетеги коментира поражението в Суперкупата на УЕФА срещу Байерн Мюнхен. Срещата се проведе на стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща (Унгария) и завърши при резултат 2: 1. Сред победителите се отличиха Леон Горецка и Хави Мартинес. За Севиля единственото попадение вкара Лукас Окампос, който реализира дузпа.

"Винаги боли от загубата. Особено, ако това е финалът, ако наистина сте имали шанс да спечелите. Да, беше ни много трудно, но намерихме сили да се противопоставим на противника си. И той вкара, когато изглеждаше най-малко реално. Започнахме да тренираме отново само преди 12 дни, но в крайна сметка успяхме да се опънем на най-силния клуб в Европа", заяви Лопетеги.

Байерн Мюнхен спечели Суперкупата на УЕФА за втори път в историята си. Като цяло отборът на Мюнхен участва пет пъти в борбата за този трофей. Севиля от своя страна постави антирекорд на турнира по брой поражения. Сега испанският клуб има пет загуби и една победа в мачовете за Суперкупата на УЕФА.

  Сподели
122